Labor történet

Labor történet……

 

 

Novák Szilárd Novák Szilárd  /az alapító

Szakmai elismertségét az MTI színes fotólaboratóriumának vezetésével alapozta meg. Akár égi jelként is értelmezhető, hogy első “maszek” fotó-laborját a Nagymező utcában nyitotta meg a Mai Manó házban, ami akkoriban a Magyar Autoklub irodaházaként működött. Így ez a fotólabor volt az első, ami visszahozta a házba a fotográfia szellemét.Vezetésével a rendszerváltás előtti idők legnagyobb magánkézben lévő fotólaborja működött, ahol 4 méteres és egy tucat asztali kézi nagyító fülkében folyt a munka. Fotóművészek, portré és alkalmazott fotográfusok sokasága volt mindennapos vendég a laborban.

 

Novák Gábor Novák Gábor  /az utód

Az ezredforduló előtt csatlakozott a céghez. Eleinte főként segédmunkákat bíztak rá. Később azonban a digitális technológia bevezetésében meghatározó szerepet kapott. Az új technológia gyökeres változásokat hozott a cég életében. Sötétkamrák helyett számítógép monitorok, majd később vegyszerek helyett a festékek vették át a fő szerepet. Sokszor úttörő munkát kellett végezni egy-egy új technológia bevezetésénél. Számos szakmai fórumon, konferenciákon tartott előadásokat a digitális képalkotó eljárásokról, színkezelésről.

 

Fekete Zoltán Fekete Zoltán  /aki tovább viszi

2004-ben kerültem az akkor még Color Photo Digital-hoz.Nem tudtam mibe csöppenek,bár fotózgattam és laboráltam is saját képeimet engem elsősorban a festészet,grafika foglalkoztatott.Mondhatom,nem sokat tudtam a szakmáról.Fantasztikus,igazi“fejlövéses“,mániákus kollégáktól és a már akkor is legendának számító Novákéktól tanulhattam.Egyszerre ismerhettem meg egy régi vágású vonalas és egy változásban lévő,jelenkori irányt technológiailag és szemléletileg.Számomra egy munka akkor fejeződik be, ha látom rajtad az elégedettséget esetleg még valami boldogság-félét is.Megtiszteltetés és komoly elismerés számomra a bizalom,hogy a közel két generáción keresztül felépített Novák fotó nevét tovább vihetem!

 

 


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com